סקטור המזון

סקטור המזון בישראל הינו סקטור מרכזי ומהותי בעל מחזור בהיקף של כ- 70 מיליארד ₪ בשנה.

סקטור זה כולל בתוכו את רשתות המזון, יבואני מזון, מסעדות, ברים, חברות קייטרינג וכיו"ב.

בתחום המזון ישנם הבדלים משמעותיים בין החברות הגדולות לחברות הקטנות-בינוניות. ניתן להבחין בהבדלים השונים במקורות המימון של החברות, רמת הסיכון והרווחיות וכיו"ב.

בחירה חכמה ונכונה של רואה חשבון הבקיא בתחום המזון תוביל לצמצום הפערים עד כמה שניתן, השאת הרווחיות של החברה, מציאת מקורות מימון וכיו"ב.

סקטור המזון הינו מסוכן בגלל ההתעסקות עם חומרי גלם שברובם בעלי חיי מדף קצרים, מה שגורם לכך שצריכה להיות השקעה נכונה וחכמה בעסק וניהול יעיל שיגרמו לכך שהחברה לא תפסיד בגלל הוצאות נכבדות. למשרדינו, הכלים והידע הדרושים בתחום כדי להכווין את החברות ולגרום להם להצליח בתחום עיסוקם.

משרדינו מעניק את השירותים הבאים ומתמחה בתחום זה:

  • ליווי בהליך פתיחת העסק.

  • עזרה ברישום העסק בכל רשויות המס.

  • הנהלת חשבונות.

  • הכנת משכורות.

  • ביקורת דוחות כספיים.

  • ייצוג מול רשויות המס (דוחות מיוחדים, דיוני שומה, ניכויים וכיו"ב).

  • ייעוץ מס.

  • ייעוץ כלכלי.

  • הכרות עם החוקים הרלוונטיים.

  • בחינת הזדמנויות עסקיות.

  • בחינה זכאויות להטבות ותמריצים מהמדינה במסגרת חוק לעידוד השקעות הון.

  • הדרכה על כל היבטי המע"מ הרלוונטיים לתחום ייצוא וייבוא המזון.

  • היכרות עם כל היבטי המכסים בתחום המזון.

  • היכרות עם הדרישות הרגולטוריות בעת ייבוא וייצוא מזון.